
Càpsules Formatives IEM:
Mètode Institut Emilio Molina
Su título va aquí
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
INSCRÍUTE
FES EL PAGAGAMENT
Format
Presencial
Data
Dijous, 7 de juliol
Contigut
En aquesta càpsula es treballaran aspectes com ara la pulsació, el ritme, el moviment i l’expressió corporal. La sessió estarà formada per dinàmiques grupals de creativitat, la integració de diferents patrons rítmics per a després ballar-los escoltant músiques diverses, exercicis de cohesió i relació grupal així com d’altres de relaxació.
Dirigit a
-Totes aquelles persones interessades en conèixer la percussió i acostar-se a la música i a la dansa
– Professors de música de qualsevol especialitat, músics, estudiants, etc.
Preu
– 45€ per càpsula formativa mètode IEM.
– 40€ professors A Tempo o inscrits a més de una càpsula.
Data límit d’inscripció:
29 de juny o fins a completar les places disponibles.
“Improvisació rítmica La percussió corporal com a eina interpretativa i pedagògica”
Mitjançant la percussió corporal l’individu aprèn a connectar amb si mateix i a expressar-se lliurement des de la plena consciència física i mental, tenint el ritme sempre present.
S’entén la percussió corporal com a eina interpretativa, pedagògica i terapèutica, ja que l’individu aprèn a tocar el seu cos com a instrument amb els diferents sons que aquest li proporciona (factor interpretatiu). Aquest aprenentatge li dona una destresa amb la música que l’ajuda a entendre aquest art d’una manera més integrativa la qual cosa repercutirà positivament a l’hora d’estudiar el seu instrument (factor pedagògic). A més a més, es du a terme des d’un procés educatiu i emocional on l’individu estarà en contacte amb aspectes musicals que li permetran d’una manera rítmica i creativa comunicar-se amb ell mateix i amb els altres. En tot moment es treballen aspectes personals com ara l’empatia i el respecte amb el grup així com es fomenta la comunicació intra i interpersonal (factor personal).
L’objectiu del taller és gaudir del ritme, aprendre a expressar-se de la manera més sincera possible fent ús del nostre cos com a instrument i estant en plena consciència en el moment present. Es treballaran aspectes com ara la pulsació, el ritme, el moviment i l’expressió corporal sempre des del treball de la lateralitat i de la consciència corporal.
La sessió estarà formada per dinàmiques grupals de creativitat, la integració de diferents patrons rítmics per a després ballar-los escoltant músiques diverses, exercicis de cohesió i relació grupal així com d’altres de relaxació. Des de la imitació, s’aconseguirà l’entesa dels patrons rítmics creant així un procés d’aprenentatge on motricitat – cognició – emoció hi estaran sempre presents.
L’IEM (Institut d’Educació Musical) és una associació de professors creada i dirigida per Emilio Molina, centrada en promoure un sistema pedagògic per a l’aprenentatge i l’ensenyament de la música basat en el desenvolupament integral de la creativitat i de la imaginació, entenent la improvisació com a un control del llenguatge musical.
Coneix a la Neus Plana Turu
Intèrpret de flauta travessera per l’ESMUC així com percussionista corporal formada en diferents metodologies (SSM, IBMF, Body Rhythm Hamburg). Interessada en conèixer el món de la improvisació, ha cursat el postgrau de la formació del professorat de la metodologia IEM al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el professor Emilio Molina. S’ha interessat també per les músiques karnàtiques estudiant amb Rafael Reina i pel jazz fent formació al Taller de Músics de Barcelona. Actualment, està cursant el màster de flauta flamenc a l’ESMUC. Llicenciada en Psicologia per la URV, creu en la música en l’àmbit holístic on interpretació, pedagogia i teràpia formen un tot.